torsdag 24 januari 2008

Recept: kesoplättar

För den som vill äta en GI-frukost utan att för den skull behöva klämma i sig en omelett, är kesoplättar finfina.

Det här räcker till två personer, gott och väl. Jag gör ofta en sats och så lägger jag undan så att jag har både till frukost och till lunch.

2 ägg
250 g keso (=en liten burk)
3 msk dinkelmjöl (vanligt mjöl funkar också förstås)

rör ihop till en smet. Smaksätt. (Till frukost: Rivet äpple, massor av kanel och kardemumma. Till lunch, förslag: oregano, skinka i bitar, riven ost och lite tomatpuré så blir det pizzasmak, men möjligheterna är oändliga)

stek i en panna i smör, ganska lång tid på första sidan, lossa kanterna försiktigt innan du vänder, annars kan den fastna. Medelhög värme.

Jag brukar äta mina med hallon och grekisk yoghurt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här receptet ska jag verkligen prova! Jag blev sugen redan när du skrev om det i ett tidigare inlägg. Jag tror bestämt att detta ska bli vår frukost nu på lördag. Det ska bli spännande att höra vad barnen tycker.

Anonym sa...

Tack, Cat! Jag ska också prova. Jag ska inhandla keso i morgon och prova till lördagsfrukost.

Anonym sa...

Men du, det där lät ju hur gott som helst! Jag ska testa i helgen. Tack för tipset!
/Carra